Milieuvriendelijke dakisolatie

Het laten aanbrengen van milieuvriendelijke dakisolatie wordt steeds populairder en het isoleren van daken kan op twee manieren. Aan de binnenkant en aan de buitenkant.

Indien je het meeste rendement uit de isolatie wilt halen, dan kun je ervoor kiezen om de buitenkant van je dak met milieuvriendelijke dakisolatie te isoleren. Het is een manier wat misschien wel arbeidsintensiever en kostbaarder is, want de dakbedekking zal in het geheel moeten worden verwijderd.

Met welke prijzen moet ik rekening houden?

Als je uitgaat van een totale dakoppervlakte van 70 m2 kun je rekening houden met een investering van ongeveer 2500 euro. De jaarlijkse besparing die je kunt maken op gas in ongeveer 600 m3, wat een jaarlijkse besparing op stookkosten oplevert van 400 euro. Het is een investering die je dus binnen 6 jaar terugverdient kunt hebben.

Bij het isoleren van de buitenzijde kun je rekening houden met een investering van ongeveer 4000 euro. De jaarlijkse besparing op gas komt dan uit op zo’n 1000 m3, wat je een jaarlijkse besparing op stookkosten van 600 euro oplevert. De investering in milieuvriendelijke dakisolatie aan de buitenzijde is in 7 jaar terugverdiend.