Vloer in gepolierde beton

Een vloer in gepolierde beton wordt in de bouwsector enorm veel gemaakt voor het plaatsen van gecompliceerde instructies. Maar deze vloeren worden ook veel gebruikt in huiselijke toepassingen. Door betonvloeren polieren wordt de buitenste laag ontzettend mooi afgewerkt.

Welke mogelijkheden heb je in vloer in gepolierde beton?

Voor het plaatsen van een vloer in gepolierde beton zijn er verschillende mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is een vloer in gepolierde beton in je keuken. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken als achterwand en scheidingswand, maar je kunt het ook inzetten als werkblad.

Vaak wordt het ook gebruikt voor de keukenvloer, vanwege de onderhoudsvriendelijkheid. Kies hier voor een iets donkerdere en warmere kleur. Ook de wasbak wordt soms in beton aangeleverd.

In principe kan je je hele badkamer laten ‘bouwen’ in beton. Zowel je bad, de kastjes, de douche, de vloer, … kan je laten maken in beton. Sommigen vinden het erg modern, maar voor anderen is het dan weer iets teveel van het goede.

Het leuke eraan is dat het erg strak is, en tevens waterdicht. Daardoor kun je ze inzetten voor douchewanden, werkbladen, de vloer, enzovoorts. En dat allemaal zonder te moeten inboeten qua sfeer en gezelligheid in je badkamer.